Meal-Prep Butter Chicken


Méâl-Prép Buttér Chickén

Ingrédiénts
Ø  For thé buttér chickén
Ø  2 tâbléspoons oil
Ø  1 médium onion dicéd
Ø  1 téâspoon frésh gingér finély mincéd or grâtéd (or usé pâsté)
Ø  2-3 clovés gârlic finély mincéd or crushéd
Ø  1 ½ pounds âbout 2-3 bonéléss, skinléss chickén bréâsts, cut into ¾-inch chunks
Ø  1 cân 6 oz. tomâto pâsté (or 8-10 oz cân of tomâto sâucé)
Ø  1 tâbléspoon gârâm mâsâlâ
Ø  1 téâspoon chili powdér or pâprikâ, âdjust to tâsté
Ø  1 téâspoon Fénugréék I usé powdér, but sééds or mustârd sééds cân bé uséd too, optionâl*
Ø  1 téâspoon cumin
Ø  1 tsp sâlt
Ø  1/4 tsp blâck péppér
Ø  1 cup héâvy créâm sub for hâlf & hâlf or yogurt for low fât
Ø  For thé ricé
Ø  1 cup bâsmâti ricé or jâsminé
Ø  1 3/4 cups wâtér
Ø  Lârgé pinch sâlt
Ø  For thé gârlic nâân
Ø  smâll Pizzâ dough
Ø  4 clovés mincéd gârlic
Ø  1/4 cup mincéd cilântro optionâl
Ø  2 tâbléspoon méltéd buttér
Instructions
v  To cook buttér chickén:Héât â lârgé skillét or médium sâucépân ovér médium-high héât. Âdd thé oil ând onions ând cook onions down until lightly goldén, âbout 3-4 minutés. Âdd gingér ând gârlic ând lét cook for 30 séconds, stirring so it doésn’t burn. Âdd thé chickén, tomâto pâsté, ând spicés. Cook for 5-6 minutés or until évérything is cookéd through. Âdd thé héâvy créâm ând simmér for 8-10 minutés stirring occâsionâlly. 

v  To mâké nâân: Combiné thé gârlic, buttér, cilântro ând buttér in â smâll bowl. Sét âsidé. Dividé pizzâ dough into 8 équâl portions. Roll thé dough into â smâll circlé using â rolling-pin. Héât up â skillét (câst-iron préférréd) ovér high héât ând lightly gréâsé thé surfâcé with somé oil to âvoid thé dough from sticking to thé skillét. Plâcé thé dough in thé skillét. Whén it puffs up ând bubblés ând burnt spots âppéâr, flip it ovér ând spréâd with thé gârlic buttér mixturé. Cook until doné. Répéât thé sâmé until âll dough is doné.

v  To cook ricé:
v full recipes>>gimmedelicious.com



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