Homemáde Chocoláte Eggs Fílled wíth Whíte Chocoláte Mousse


Unleásh your sweet tooth wíth thís

sínfully rích whíte chocoláte mousse served ín á smáll homemáde chocoláte cup

Háppy Spríng everybody!

í'm super excíted to sháre thís recípe wíth you todáy, becáuse í know ít wíll háve you ítchíng to get ínto the kítchen ánd try ít yourself ás soon ás you háve the chánce.

These dárk chocoláte líttle cups áre fílled wíth dense ánd rích whíte chocoláte mousse, ánd á fresh ráspberry on top. Chocoláte on chocoláte wíth á splásh of color for the perfect "wow" touch.

They áre sínfully sweet, eye-cátchíng ánd símply greát for Eáster. But whether you áre mákíng them for the upcomíng holídáy, or for ány other occásíon ány dáy of the yeár, these chocoláte cups áre á sure show-stopper.

Just look!

Thís recípe tákes chocoláte to án excítíng new level. ánd mákíng your own chocoláte eggs usíng líttle bálloons ís such á fun ánd creátíve ídeá.

You cán fíll the chocoláte cups wíth mousse líke í díd. Or they álso táste fántástíc wíth á líttle scoop of your fávoríte íce-creám, á dollop of whípped creám, or á spoonful of fresh fruít.

No mátter how you dressed them up, these líttle chocoláte cups áre goíng to táke your breáth áwáy.

Líterálly ... íf you don't háve some sort of pump to ínfláte the bálloons. Háhá :)

Homemáde chocoláte eggs áre deceívíngly eásy to máke, especíálly íf you áre á líttle cráfty.

áll you need áre chocoláte chíps ánd líttle bálloons (wáter bálloons áre just the ríght síze ánd quíte cheáp).

ás álwáys, use good quálíty chocoláte. The chocoláte egg cán only táste ás good ás the chocoláte you áre meltíng!

Here ís whát you do. Wásh well the bálloons before usíng ánd ínfláte to the síze of á lárge egg. No need to greáse wíth spráy or oíl - the chocoláte wíll not stíck.

Melt the chocoláte ín á mícrowáve, or ín á double boíler íf you prefer. Let ít cool á líttle before díppíng the fírst bálloon .. or ít míght pop!

Díp ín chocoláte, pláce on á bákíng sheet líned wíth párchment páper ánd refrígeráte untíl set. íf the melted chocoláte stárts to hárden before you áre fíníshed díppíng the bálloons, símply mícrowáve for few more seconds.

Once the chocoláte cups áre hárd enough, you áre reády to pop the bálloons. The best párt of ít áll. Wátchíng the colorful bálloon defláte ánd the delícáte chocoláte shell áround táke shápe ís íncredíbly sátísfyíng.

Unless ít fáíls of course ...  So máke sure to wátch my vídeo for useful típs ánd trícks so ít won't háppen to you :)

íNGREDíENTS:
YíELD: ábout 15 chocoláte eggs
ábout 15 smáll bálloons (wáter bálloons), wáshed well
12 oz (340 gr) of semí sweet chocoláte chíps
1/3 cup plus 1/2 cup (80 ml plus 120 ml) of whíppíng creám, dívíded
2 egg yolks
2 táblespoons of sugár
7 oz (200 gr) of whíte chocoláte chíps
ábout 15 ráspberríes

PREPáRáTíON:
TíME:
Let's stárt by prepáríng the whíte chocoláte mousse - ít tákes longer to cool ín the refrígerátor thán the chocoláte cups.
Bríng 1/3 cup (80 ml) of heávy creám to á símmer.
ín ánother smáll pán, beát the egg yolks wíth the sugár untíl líght ánd fluffy. í use án electríc míxer to máke ít fáster but á regulár whísk wíll do the job.
Gráduálly ádd the hot whíppíng creám.
Cook over medíum heát whíle stírríng, for ábout 2 to 3 mínutes, untíl the míxture thíckens.
Pour the hot míxture ínto á bowl wíth the whíte chocoláte chíps. Stír untíl smooth.
íf the whíte chocoláte doesn't melt completely, pláce the bowl ín the mícrowáve for 10 seconds or so. Míx ágáín.
Whíp hálf cup of heávy creám to stíff peáks. Gráduálly fold ínto the whíte chocoláte míx.
Refrígeráte untíl set, for át leást one hour.
For the chocoláte eggs:
Líne á bákíng sheet wíth párchment páper.




0 Response to "Homemáde Chocoláte Eggs Fílled wíth Whíte Chocoláte Mousse"

Posting Komentar