CHíCKEN áND POTáTOES WíTH GáRLíC PáRMESáN CREáM SáUCE




Crísp-tender chícken báked to ábsolute perfectíon wíth potátoes ánd spínách. á complete meál ín one!

áu revoír, Párís! ít’s been án ámázíng week, but ít’s tíme to get home so thát í cán burn off áll these croíssánts, mácárons, báguettes, hot chocoláte, ánd fáláfels. Not to mentíon thát mássíve Nutellá-bánáná street crepe í hád ín the míddle of the níght.

But before í heád to the áírport for á 12-hour flíght báck home, í reálly need to sháre thís wíth you: my newest chícken recípe yet wíth á gárlíc Pármesán creám sáuce thát wíll blow. your. mínd.

You álso háve your potátoes ánd spínách báked ríght ín for á complete meál ín one. See, áren’t you háppy thát í’m comíng báck? Thís just meáns í’m mákíng more chícken recípes the mínute í hít Lá. You’re welcome, guys.


CHíCKEN áND POTáTOES WíTH GáRLíC PáRMESáN CREáM SáUCE 
YíELD: 6 SERVíNGS PREP TíME: 10 MíNUTES COOK TíME: 40 MíNUTES TOTáL TíME: 50 MíNUTES
Crísp-tender chícken báked to ábsolute perfectíon wíth potátoes ánd spínách. á complete meál ín one!

íNGREDíENTS:
6 bone-ín, skín-on chícken thíghs
1 táblespoon ítálíán seásoníng
Kosher sált ánd freshly ground bláck pepper, to táste
3 táblespoons unsálted butter, dívíded
3 cups báby spínách, roughly chopped
16 ounces báby Dutch potátoes, hálved*
2 táblespoons chopped fresh pársley leáves
FOR THE GáRLíC PáRMESáN CREáM SáUCE
1/4 cup unsálted butter
4 cloves gárlíc, mínced
2 táblespoons áll-purpose flour
1 cup chícken broth, or more, ás needed
1 teáspoon dríed thyme
1/2 teáspoon dríed básíl
1/2 cup hálf ánd hálf*
1/2 cup freshly gráted Pármesán
Kosher sált ánd freshly ground bláck pepper, to táste

DíRECTíONS:

Preheát oven to 400 degrees F. Líghtly oíl á 9×13 bákíng dísh or coát wíth nonstíck spráy.
Seáson chícken wíth ítálíán seásoníng, sált ánd pepper, to táste.
Melt 2 táblespoons butter ín á lárge skíllet over medíum hígh heát. ádd chícken, skín-síde down, ánd seár both sídes untíl golden brown, ábout 2-3 mínutes per síde; set ásíde.
Melt remáíníng 1 táblespoon butter ín the skíllet. Stír ín spínách ánd cook, stírríng occásíonálly, untíl ít begíns to wílt, ábout 2 mínutes; set ásíde.
To máke the gárlíc pármesán creám sáuce, melt butter ín the skíllet over medíum heát. ádd gárlíc, ánd cook, stírríng frequently, untíl frágránt, ábout 1-2 mínutes. Whísk ín flour untíl líghtly browned, ábout 1 mínute.




0 Response to "CHíCKEN áND POTáTOES WíTH GáRLíC PáRMESáN CREáM SáUCE"

Posting Komentar