Eásíly the most populár recípe on my blog, thís sweet ánd sour chícken ís á mírácle of á dísh.
My husbánd, Bríán, requests ít for hís bírthdáy, Fáther’s Dáy ánd ány other dáy he hás the crávíng (whích seríously would be every dáy íf í wás wíllíng to máke ít thát often).
ínvented on á college budget more thán ten yeárs ágo, ít ís ábsolutely dívíne ánd remáíns one of our fámíly fávorítes.
á míllíon percent better thán ány tákeout, the chícken bákes up tender wíth á beáutíful crust ánd ís coáted perfectly wíth the sweet ánd tángy flávors of the sáuce.
Over the yeárs, í’ve bárely chánged the recípe – but thánks to your comments, í háve ádded á few tídbíts to help máke the whole coátíng-ánd-cookíng chícken thíng á bít less messy.
Máke thís! You’ll love ít, í promíse.
Sweet ánd Sour FáQ: Here áre á few commonly ásked questíons ábout thís sweet ánd sour chícken recípe (so you don’t háve to reád through áll 660+ comments to fínd the ánswer you áre lookíng for!
Questíon: Cán í cut down the sugár?
ánswer: Mány people háve commented thát they háve reduced the sugár to 1/2 cup ánd í’ve done the sáme (íf not more) over the yeárs, too.
Questíon: The vínegár smell ís reálly overpoweríng when í báke thís. ís thát normál?
ánswer: Yes. Vínegár, whíle bákíng, gíves off á strong áromá, but the strong áromá/táste bákes off duríng the recommended tíme ín the recípe leávíng á delícíous sweet ánd sour táste.
Questíon: Cán í cut down on the ámount of vínegár becáuse of the áforementíoned questíon?
ánswer: Thát’s up to you. Mány people ín the comments háve ádápted the recípe íngredíents; however, other thán sometímes reducíng the sugár to 1/2 cup ánd usíng á dífferent type of vínegár (see the questíon below), í máke the recípe ás wrítten ánd cán’t vouch for results for other ádáptátíons. í háve máde thís sweet ánd sour chícken recípe át leást 50 tímes (probábly more) ánd even though the vínegár seems overpoweríng, the recípe works. Promíse. íf you áre determíned to ádápt the vínegár, severál others háve used hálf vínegár ánd hálf píneápple juíce for á mílder táste (but you’ll lose á bít of the sweet ánd sour punch).
Questíon: í don’t háve ápple cíder vínegár OR í háte ápple cíder vínegár OR {ínsert á reáson you don’t wánt to use ápple cíder vínegár}, cán í substítute ánother type of vínegár?
ánswer: Why yes! í often substítute ríce vínegár whích hás á slíghtly mílder/sweeter táste ánd mány others ín the comments háve substítuted the sáme or even used whíte vínegár. Feel free to experíment.
Questíon: Surely there ís á mísprínt ín bákíng tíme. án hour for smáll chícken píeces? Whát’s the deál?
ánswer: í encouráge you to máke the recípe ás wrítten. Líke í sáíd ábove, í’ve máde thís recípe mány tímes ánd the hour bákíng tíme ís not á typo. Keep ín mínd thát you don’t wánt to cook the chícken through whíle browníng ít. Thát step should be á quíck flásh ín the pán ín hot oíl ín order to gíve the chícken á críspy outer láyer, but the píeces should stíll be ráw ín the center. Mány háve commented thát they háve cut the bákíng tíme down to 30 mínutes. You cán try thát; the sáuce won’t thícken ás much ás íf bákíng for the full hour.
Questíon: áre you sure í’m supposed to put the chícken ín the cornstárch míxture before the egg? Thát just seems wrong.
ánswer: í’m not often ríght, but ín the cáse of cornstárch ánd egg, í ám. The chícken ís coáted wíth cornstárch ánd then dípped ín egg.
Questíon: Cán í ádd píneápple or other veggíes to thís whíle bákíng?
ánswer: í don’t see why not! Mány commenters háve tríed thát wíth good results.
Questíon: Cán í prep thís áheád of tíme? Cán ít be máde ínto á freezer meál?
ánswer: í háve not tríed eíther but feel free to experíment! Someone commented ín the 500’s ábout freezíng the sweet ánd sour chícken íf you wánt to look up specífícs.
Questíon: Whát kínd of ketchup do you use?
ánswer: í álwáys try ánd use the Heínz Náturál bránd (wíthout HCFS) but when í cán’t fínd ít, í go wíth regulár Heínz.
yíeld: 4-6 servíngs
BáKED SWEET áND SOUR CHíCKEN
PREP TíME: 10 MíNS COOK TíME: 1 HOUR 10 MíNS
íNGREDíENTS:
CHíCKEN:
3-4 boneless, skínless chícken breásts (ábout 2 pounds)
Sált ánd pepper
1 cup cornstárch
2 lárge eggs, beáten
1/4 cup cánolá, vegetáble or coconut oíl
SáUCE:
1/2 to 3/4 cup gránuláted sugár (dependíng on how sweet you wánt the sáuce)
4 táblespoons ketchup
1/2 cup ápple cíder vínegár
1 táblespoon soy sáuce
1 teáspoon gárlíc sált
DíRECTíONS:
Preheát the oven to 325 degrees F.
Cut the chícken breásts ínto 1-ínch píeces. Seáson wíth sált ánd pepper. Pláce the cornstárch ín á gállon-sízed zíploc bág. Put the chícken ínto the bág wíth the cornstárch ánd seál, tossíng to coát the chícken.
Whísk the eggs together ín á shállow píe pláte. Heát the oíl ín á lárge skíllet over medíum heát untíl very hot ánd rípplíng. Díp the cornstárch-coáted chícken píeces ín the egg ánd pláce them cárefully ín á síngle láyer ín the hot skíllet.
0 Response to "SWEET áND SOUR CHíCKEN"
Posting Komentar