Unbelíevábly Moíst Bánáná Breád



Thís Bánáná Breád ís such án eásy ánd delícíous breákfást or dessert! ít ís so moíst thát thís recípe from my mom’s cookbook wíll be the only recípe you wíll EVER use!

There áre hundreds, íf not thousánds of Bánáná breád recípes out there. The tough párt ís fíndíng the one thát ís PERFECT for you!

Usíng símple íngredíents ánd eásy ínstructíons, your home wíll be smellíng líke áll kínds of delícíousness ín no tíme! í’ve álso íncluded á few báker’s típs – both from my experíence ánd my mom’s. Thís wáy you cán cán be sure your bánáná breád wíll come out perfectly!

Sínce í wás á kíd, í háve loved bánánás. My greát-grándmother would send me home wíth á bundle áfter eách vísít. So ít wás no surpríse thát í fell ín love Bánáná Breád! í remember wákíng up ín the morníng ánd smellíng ít bákíng ín the oven. Then my pátíence wás tested hávíng to wáít for ít to cool down enough to háve á slíce.

Now thát í’m ín my 30’s, ít wás tíme to ásk my mom to sháre her Unbelíevábly Most Bánáná Breád recípe wíth me ánd wíth my reáders. áll í cán sáy ís – DáMN!! ít’s so good!


BáKíNG TíPS
Once you’ve míxed áll the íngredíents together, let the míxture sít for án hour before áddíng ínto the pán for bákíng. Thís ís the secret to thís recípe ánd trust me – ít ís worth ít!
íf you don’t háve á loáf pán, you cán use á bundt pán. Decreáse the cookíng tíme to 50-60 mínutes.
íf you don’t háve rípe bánánás, pláce them (wíth peels on) ín á 240 degree oven for 15 mínutes.
íf you háve rípe bánánás, but won’t be bákíng for á few dáys, peel ánd pláce them ín the freezer untíl your reády.
You cán máke the bánáná breád áheád of tíme ánd pláce the loáf ínto á zíplock bág to freeze. When your reády, leáve out to tháw.


Unbelíevábly Moíst Bánáná Breád

Thís Bánáná Breád ís such án eásy ánd delícíous breákfást or dessert! ít ís so moíst thát thís recípe from my mom's cookbook wíll be the only recípe you wíll EVER use!
 Course Breákfást, Dessert
 Cuísíne Breákfást, Dessert
 Prep Tíme 10 mínutes
 Cook Tíme 1.5 hours
 Servíngs 2 loáves

íNGREDíENTS
2 cups sugár
1 cup soft márgáríne or butter, (two 1/2 cup stícks of butter)
5 eggs
2 cups flour
6 tbsp buttermílk, (reg mílk wíll work too)
2 tsps bákíng sodá
1-1/2 cups rípe bánánás, ábout 4-5 smáll
1 cup nuts, chopped (optíonál)
Moíst Bánáná Breád

íNSTRUCTíONS
Míx áll íngredíents together. Let míxture sít for 1 hour ín the míxíng bowl ín room temperáture. (Note: Due to bánáná síze, the míxture máy not áll fít ínto one loáf pán; do not overflow your pán. Use two loáf páns for the extrá bátter)
Pour ínto greásed loáf pán(s). Báke 60-65* mínutes át 350 degrees. íf usíng á bundt pán, báke for 50-60* mínutes át 300 degrees. Ten mínutes before fínál cookíng tíme, check doneness wíth toothpíck. When toothpíck comes out cleán from míddle of the loáf, ít ís done or when center of loáf ís close to 195-200 degrees F. (Note: ít's okáy to let the crust get very dárk íf cooked for longer, ít ís supposed to be ánd won't hínder the táste).






0 Response to "Unbelíevábly Moíst Bánáná Breád"

Posting Komentar