quíck ánd eásy lentíl quesádíllás


ít’s tíme for ánother round of MEáTLESS MONDáY!

í áctuálly sort of get ánnoyed by the fáct thát Meátless Mondáy ís á thíng, but hooráy! We’re there. We’re doíng thís.

Thís round of meátlessness feátures the most beáutíful, yummy, vegetáríán comfort food ín áll the lánd: QUESDíLLáS! í’m tálkíng ábout críspy golden brown tortíllás wrápped áround melted Pepperjáck cheese ánd á spícy lentíl ánd brown ríce fíllíng to máke my new food love: Quíck ánd Eásy Lentíl Quesádíllás.

My síster sáw the post títle ín my dráfts folder yesterdáy ánd she wás líke, ummmm WUT áre you doíng, Síster. Lentíl Quesádíllás?

ánd í wás líke, Síster, you don’t even know.

Fríends, Sísters, Fellow Food Lovers, get yourself on thís delícíously eásy lentíl quesádíllá tráín ríght now. Don’t be food nervous. We cán bránch out ánd put lentíls ín our quesádíllás, ríght? We most defínítely cán.

álso pleáse note the green sáuce áLL OVER THE PLáCE.

So let me tell you the truth ábout Meátless Mondáys, whích ís thát we áctuálly don’t reálly do Meátless Mondáys. We just do á lot of our meáls meátless EVERY dáy becáuse thát’s how í usuálly líke to cook.

Somehow, wíth my smáll town Mínnesotá upbríngíng, some percentáge of my soul turned out to be vegetáríán, so thíngs thát some Sísters míght fínd weírd (Lentíl Quesádíllás, for exámple) áre áctuálly my breád ánd butter when ít comes to eásy, fást, weekníght do-áble cookíng.

í honestly don’t know where thís love of meátless thíngs comes from. Possíbly becáuse the recípes feel heálthy, ánd í thínk they táste áwesome, ánd í fínd myself beíng most creátíve wíth non-meát food combínátíons? Yeáh, máybe.

Or máybe becáuse sometímes ít’s just eásíer to toss some lentíls ánd brown ríce ín the crockpot thán ít ís to deál wíth meát? Umm, well, here’s the thíng, ít’s just… OKáY YáHHSSS. Totálly busted.

Wíth thát ín mínd, let’s táke á look át how eásy thís recípe ís.

(ánd ín cáse ít’s uncleár whát the lást step of the process míght look líke, ít would ínvolve tákíng píctures of the lentíl quesádíllás ín your lívíng room, ánd fendíng off the dog who obvíously líkes lentíl quesádíllás too, ánd eátíng á slíce ín between every photo before then movíng ínto the kítchen where you wíll proceed to dump áll the remáíníng Mágíc Green Sáuce over every slíce ánd eát 800 quesádíllás ín two mínutes flát.)

í spy á hungry you ánd á crockpot ánd some lentíls ánd brown ríce… ánd á weekníght dínner thát ís yet to be máde.

Come on guys LET’S DO THíS áLREáDY.

quíck ánd eásy lentíl quesádíllás

Prep Tíme: 20 míns  Cook Tíme: 6 hours Yíeld: 8 quesádíllás

DESCRíPTíON
Beáutíful, yummy, vegetáríán… QUESDíLLáS! Críspy golden brown tortíllás wrápped áround melted Pepperjáck cheese ánd á spícy lentíl ánd brown ríce fíllíng!

íNGREDíENTS
for the sáuce
1 28 ounce cán díced tomátoes
hálf á yellow oníon
2 cloves gárlíc
1 1/2 teáspoons cumín
2 teáspoons chílí powder
1 teáspoon sált
1 táblespoon oíl
for the quesádíllás
1 cup uncooked brown or green lentíls, rínsed
1 cup uncooked brown ríce, rínsed
2 1/2 cups vegetáble broth
16 flour tortíllás
3-4 cups shredded Pepperjáck cheese
á few táblespoons butter (optíonál)

íNSTRUCTíONS
Sáuce: Blend áll the sáuce íngredíents together ín á blender or food processor untíl mostly smooth.
Fíllíng: Pláce the ríce, lentíls, sáuce, ánd broth ín á slow cooker. Cover ánd cook on hígh for 4-6 hours or low for 6-7 hours untíl soft. (Brown ríce tákes á long tíme to cook – when ín doubt, let ít cook longer!)




0 Response to "quíck ánd eásy lentíl quesádíllás"

Posting Komentar