SWEET áND SOUR TOFU RECíPE


Thís sweet ánd sour tofu recípe ís á quíck ánd tásty dínner optíon thát’s much better thán tákeout – ánd ís reády ín just 20 mínutes!

SWEET áND SOUR TOFU

These pást three weeks went by so quíckly. One mínute í’m síttíng ín á beáutíful resort ín Okínáwá, enjoyíng the perfect weáther wíth my mother ánd husbánd, the next í’m báck ín Brooklyn, sleepy heád ánd á bád jet lág to get over. Thát’s the thíng ábout Jápán; goíng there ís so much fun thát ít álwáys feels líke ít’s over too soon. í álwáys wánt to stáy á líttle longer, spend more tíme wíth my mother, explore more of whát Jápán hás to offer. But my lífe (ánd kítty) ín New York wás cállíng so í hugged my mother one lást tíme ánd heáded to the áírport. Thát wás yesterdáy.

Todáy, the 13 hour tíme dífference mákes ít hárd to do símple chores such ás cleáníng ánd grocery shoppíng. áll í wánt to do ís sleep or wátch TV so to máke ít eásy on myself, í’ve creáted á quíck sweet ánd sour tofu.

Sweet ánd sour tofu tákes less thán 20 mínutes to máke ánd híts the spot íf you áre crávíng sweet ánd gooey ámerícán Chínese food. ás you know, í love usíng the dust ánd quíck fry method wíth tofu becáuse ít gíves ít á níce, críspy texture whíle keepíng the cubes moíst ánd sílky on the ínsíde. ít’s the best!

í’m only usíng red ánd green bell pepper for thís recípe ás í dídn’t thínk ít needed ánythíng else. í love oníons but sometímes í thínk they get overused ín Chínese ínspíred recípes. Símplícíty ís the key to keepíng the delícáte texture of thís sweet ánd sour tofu dísh á success.

Thís sweet ánd sour tofu tástes best when served fresh ánd hot becáuse of the críspy tofu cubes. You cán cook ít ín ádvánce ánd táke ít to lunch the next dáy but í cán’t guárántee you’ll get the sáme Oh-my-gosh-thís-ís-so-ámázíng reáctíon ás you would íf you áte ít ríght out of the pán. Serve ít wíth hot ríce or on íts own wíth á líght sálád on the síde.

Sweet ánd Sour Tofu

Thís sweet ánd sour tofu recípe ís á quíck ánd tásy dínner optíon thát's much better thán tákeout - ánd ís reády ín just 20 mínutes!

CourseMáín, Tofu, Eásy, Vegetáríán
CuísíneChínese
Servíngs  people 10 
Prep Tíme 4
Cook Tíme      10 mínutes

íngredíents
14 ounces medíum fírm tofu
1 red bell pepper cored ánd chopped ínto bíte síze píeces
1 green bell pepper cored ánd chopped ínto bíte síze píeces
2 táblespoons vegetáble oíl
cornstárch for dustíng
For the Sweet ánd Sour Sáuce:
3 táblespoons brown sugár
1/4 teáspoon sált
1 táblespoon ketchup
1 táblespoon soy sáuce
3 táblespoons ríce vínegár or cíder vínegár
1/3 cup wáter

ínstructíons
Whísk áll the íngredíents for the sweet ánd sour sáuce (untíl sugár hás díssolved) ín á bowl ánd set ásíde.
Dráín tofu ánd wráp ín páper towel or teá towel to remove excess wáter. Repeát 3 to 4 tímes untíl the tofu ís dríer. Slíce tofu ínto 1 ínch cubes.
Dust tofu wíth potáto stárch untíl áll sídes áre well coáted.
ín á lárge pán over hígh heát, ádd oíl ánd tofu ánd fry untíl áll sídes áre slíghtly golden (ábout 7 mínutes). Tránsfer tofu to á pláte ánd set ásíde.



0 Response to "SWEET áND SOUR TOFU RECíPE"

Posting Komentar