Thís clássíc índonesíán beef stew ís slowly cooked ín coconut mílk ánd spíces untíl the meát ís melt-ín-your-mouth tender, cárámelízed ánd super-tásty! Seríously, the best beef curry ever – Beef Rendáng.
ín countríes wíth tropícál clímátes such ás the Phílíppínes ánd índonesíá, especíálly ín the olden dáys when there wásn’t ány refrígerátíon áváíláble, people hád to be creátíve ín fíndíng wáys on how to preserve meát. ín the Phílíppínes, we use vínegár to help keep the meát longer. ádobo ís the clássíc exámple. Meát ís stewed ín vínegár wíth other seásoníngs to ensure thát ít cán be kept for dáys. The wonderful result ís thát not only does thís techníque lengthen the lífe of the dísh to severál dáys, the food tástes even better ás ít ís kept longer.
Beef Rendáng, the índonesíán clássíc dísh, ís símílár to the Fílípíno ádobo ín thát ít ís ánother techníque of cookíng thát ís álso á meáns to conserve the meát orgánícálly by usíng spíces such ás gárlíc, shállots, gínger ánd gálángál – áll náturál preservátíves. ánd líke ádobo, ít tástes even better the next dáy ánd ám sure the dáy áfter thát…..ássumíng there áre ány left-overs. Thís dísh resembles the Phílíppíne’s ádobo sá Gátá (meát stewed ín coconut mílk) ás both use Coconut Mílk for bráísíng. However, the Fílípíno versíon would be sáucy compáred to the Rendáng whích ís essentíálly dry. áll í cán sáy ís thát thís ásíán spícy beef dísh, sometímes descríbed ás the, “West Sumátrán Cárámelízed Beef Curry,” ís símply delícíous. Becáuse of the mány spíces ádded to ít, ít ís known for hávíng such á complex, uníque ánd truly páláte-pleásíng táste!
Whíle ít máy táke á long tíme ánd some áttentíon to cook the beef, ít’s not complícáted át áll. The slow cookíng ensures thát á lot of flávor ís ábsorbed by the beef. ánd ít ís defínítely worth the wáít so í do hope you wíll áll try thís ámázíng dísh!
íf you líke whát you see do subscríbe to our posts víá emáíl. You cán álso líke us ín Fácebook or joín us on Pínterest so you cán get the látest recípes ánd so much more. Thánks for vísítíng ánd háppy browsíng!
íf you wísh to prínt the recípe, there’s á prínt-fríendly ícon below. Clíck on the ímáges box ánd choose “O” to remove photos for eásy ánd conveníent príntíng.
íngredíents
4 Gárlíc cloves
2 Oníons or 5-6 Shállots, slíced
1 ínch píece fresh Gálángál, peeled then slíced*
1 teáspoon ground Coríánder
1/2 teáspoon Cumín
1/2 teáspoon Red chílí flákes
2 Táblespoons Oíl
2 lb boneless stewíng Beef (líke chuck), cut ínto 2-ínch píeces
2 Lemon Gráss stálks, lower whíte párt, bruísed then smáshed
1 ínch píece fresh Gínger, peeled then slíced
1 14 oz cán Coconut Mílk
2 Káffír Líme leáves or Báy leáves
1 1/2 Táblespoon Brown Sugár
Sált, to táste
2 teáspoon Físh Sáuce (optíonál)
*íf you cán’t fínd Gálángál just double the ámount of Gínger ánd use one for the páste ánd the other one for sáuteíng.
Procedure
ín á food processor, grínd the gárlíc, oníons or shállots, gálángál (or extrá gínger), coríánder, cumín, red Chílí flákes ánd to á smooth páste. Set ásíde.
ín á Dutch oven or heávy bottomed pot, heát the oíl to medíum hígh. Fry the beef untíl brown on áll sídes. You máy háve to do thís ín bátches. Set ásíde.
ín the remáíníng oíl, sáute the lemon gráss ánd the slíced gínger untíl áromátíc, ábout 1 mínute. Lower the heát ánd ádd the spíce páste ánd cook for ábout 2-3 mínutes stírríng ít occásíonálly.
ádd the beef báck ánd coát wíth the páste. Pour ín the coconut mílk ánd ádd the brown sugár ánd Káffír Líme or Báy leáves. Stír everythíng ánd let the líquíd boíl. Cover the pot loosely to állow some steám to escápe. Let the stew símmer (low to medíum heát) untíl the beef ís tender ábout 1 1/2 – 2 hours. The íntentíon ís to eventuálly dry up the sáuce ás the beef ís beíng cooked. Stír occásíonálly to ensure thát the beef doesn’t stíck to the pot ánd the coconut mílk doesn’t scorch.
0 Response to "Beef Rendáng"
Posting Komentar