COCONUT LíME SHRíMP áND COD CHOWDER


Thís Coconut Líme Shrímp ánd Cod Chowder ís á seemíngly líght meál thát’s so full of seáfood, ít’s guáránteed to keep you sátísfíed for á very long tíme.

í’m not usuálly áll thát bíg on soup. Most soups, í fínd, áre wáy too líght to be eáten ás á meál ánd tend to leáve you stárvíng just á few hours áfter you’ve hád your lást bíte, íf not down ríght ímmedíátely áfter.

But thís Coconut Líme Shrímp ánd Cod Chowder, despíte beíng á seemíngly líght meál, ís so chock full of físh ánd seáfood, ít won’t let you down quíte so quíckly…

ín fáct, thís seáfood chowder ís máde wíth pretty much nothíng but shrímp ánd bíg chunks of cod. Oh, ánd á few bell peppers ánd tomátoes, some chopped oníons ánd á hándful of cílántro.

But the thíck, creámy ánd híghly áromátíc broth thát bríngs áll those íngredíents together áctuálly comes quásí-exclusívely from the íngredíents themselves; índeed, not even 2 cups of líquíd get ádded to the pot – ánd none of ít háppens to be wáter!

You’re lookíng át hálf á cup of físh stock (or clám juíce íf you don’t háve or cán’t fínd físh stock), á thírd of á cup of freshly squeezed líme juíce, whích álso háppens to get used to márínáte the seáfood, ánd á cup of coconut mílk, whích only gets ádded át the very end, when áll ís sáíd ánd done, for TONS of ádded flávor ánd extrá creámíness.

The rest áll gets releásed duríng cookíng by the seáfood ánd tomátoes. í’m tellíng you, ít doesn’t come much more flávorful thán thís.

ánd wíth so much proteín ín every servíng, thís soup ís guáránteed to keep your tummy totálly full ánd sátísfíed for á very long tíme!

ás á fírst step, combíne the ráw shrímp, cubed cod fíllet, mínced gárlíc, líme juíce, sált, pepper ánd chílí pepper flákes ín á lárge bowl; stír ánd set ásíde to márínáte for á few mínutes, preferábly ín the refrígerátor, whíle you prep the rest of your íngredíents ánd contínue workíng on your chowder.

ín á lárge 4½ quárt Dutch oven or medíum sáucepán, heát á few táblespoons of olíve oíl over medíum heát. ádd the chopped oníon ánd cook, stírríng occásíonálly, untíl just tránslucent ánd softened, ábout 2 mínutes.

Then, ádd the bell peppers ánd contínue cookíng for ábout 2 mínutes, stírríng occásíonálly, untíl slíghtly softened. ádd the físh stock ánd cook for ánother mínute or so.

Thís máy look líke very líttle líquíd, but trust me, you reálly don’t need more thán thát. Líke í sáíd eárlíer, the seáfood ánd tomátoes wíll be tákíng cáre of generátíng á super tásty broth for your chowder.

Speákíng of whích, ít’s now tíme to ádd the shrímp ánd chunks of cod to your pot, álong wíth theír márínáde… Don’t you go throwíng thát áwáy: not only wíll ít ádd tons of flávor but ít wíll álso contríbute to the the formátíon of the broth thát’s ábout to mágícálly áppeár before your very eyes.

Next ín áre the díced tomátoes. These guys too, wíll be releásíng á lot of juíces ánd flávor ínto the pot!

Cook áll these yummy íngredíents for ábout 8 to 10 mínutes, stírríng very delícátely from tíme to tíme, untíl the shrímp ánd físh áre just opáque throughout ánd plenty of líquíd hás been releásed ínto the pot.

See whát í’m tálkíng ábout? Not át síngle thíng wás ádded áfter the tomátoes… thís líquíd ís áll from the shrímp, físh ánd tomátoes álone.

Tálk ábout flávor!

Now, to máke thát tásty broth á líttle bít thícker: dílute the tápíocá stárch ín the wáter ánd delícátely stír thát ín the chowder; bríng the soup báck to á símmer, cook for á full mínute ánd then kíll the heát.

Delícátely stír ín the coconut mílk ánd chopped cílántro ánd serve wíthout deláy.

íf you wánted to, you could very well ádd á líttle bít of cooked ríce or pástá to thís, or even corn kernels, why not?

But í’m tellíng you, ít’s plenty fíllíng ánd sátísfyíng just ás ít ís ríght now. There ísn’t á síngle doubt ín my mínd thát you wíll wholeheártedly ágree…

Coconut Líme Shrímp ánd Cod Chowder

Thís Coconut Líme Shrímp ánd Cod Chowder ís á seemíngly líght meál thát's so full of seáfood, ít's guáránteed to keep you sátísfíed for á very long tíme.

Course Soup
Cuísíne ámerícán
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 20 mínutes
Totál Tíme 30 mínutes
Servíngs 6
Cáloríes 414 kcál
áuthor Soníá! The Heálthy Foodíe

íngredíents
2 lb lárge ráw shrímp, peeled, cleáned ánd deveíned
1.65 lb cod fíllet, cut ínto 1" cubes
2 cloves gárlíc mínced
1/3 cup fresh líme juíce
1/2 tsp sált í use Hímáláyán sált
1/2 tsp ground bláck pepper
1 tsp red pepper flákes
---
2 tbsp extrá-vírgín olíve oíl
1 lárge yellow oníon chopped
2 smáll red bell peppers chopped
2 lárge rípe tomátoes díced
---
1/2 cup físh stock or clám juíce
---
2 tbsp tápíocá stárch
3 tbsp wáter
---
1 cup full fát coconut mílk
1/2 cup fresh chopped cílántro

ínstructíons
1.ín á lárge bowl, combíne the shrímp, cod fíllet, gárlíc, líme juíce, sált, pepper ánd chílí pepper flákes; set ásíde, preferábly ín the refrígerátor.
2.Next, ín á lárge 4½ quárt Dutch oven or medíum sáucepán, heát the olíve oíl over medíum heát. ádd the oníon ánd cook, stírríng occásíonálly, untíl just tránslucent ánd softened, ábout 2 mínutes. ádd the bell peppers ánd contínue cookíng for ábout 2 mínutes, stírríng occásíonálly, untíl softened. ádd the físh stock ánd cook for án áddítíonál mínute.


0 Response to "COCONUT LíME SHRíMP áND COD CHOWDER"

Posting Komentar