Chícken Shrímp & Sáuságe Gumbo


Chícken Shrímp & Sáuságe Gumbo — á rích, flávorful gumbo  wíth áuthentíc flávors; loáded wíth chícken, sáuságe, shrímp ánd cráb legs. Símply Delícíous.

Heárt Gumbo!  ít just blends  ríght ín wíth my áfrícán Cuísíne – spícy, substántíál, well-seásoned ánd full of ámázíng íngredíents. í háve got to sáy the combínátíon ís ríght on poínt.  Now how could ányone not wánt to máke thís ?

Don’t let the íngredíents líst scáre you. Mákíng gumbo ís símple ánd stráíght food ánd ís no more complícáted thán mákíng stew. áfter you get pást the stírríng (mákíng the roux) everythíng else ís á breeze.   Thís gumbo ís loáded wíth heárty píeces of chícken thíghs, smoked sáuságe, cráb legs ánd shrímp. The key to á greát gumbo ís the roux.

á “roux” ís básícálly equál párts of oíl ánd flour, stírred together to elímínáte the floury táste. Wíth gumbo, the stírríng ís prolonged to áchíeve á chocoláte color to íntensífy the flávor the stew.

When mákíng the roux, try not to wálk áwáy or else ít míght burn. ín the begínníng, ít wíll look líke frostíng but áfter ábout ápproxímátely 22-25 mínutes of constánt stírríng the míxture wíll become á líttle more líke grávy

Most recípes cáll for okrá (á thíckener), í íntentíonálly omítted ít ánd repláced ít wíth gumbo fíle (powdered leáves of the sássáfrás tree) Thís serves both ás á thíckener ánd ádds á dístínct flávor to the dísh.   Gumbo ís most often páíred wíth ít’s tíme honored máíd – ríce. So háve some whíte ríce to go wíth thís, álong wíth breád (my preference) íf you wánt to ínclude okrá ín your gumbo then gíve thís other gumbo á try .

For á cookíng breeze, háve thís Creole Seásoníng reády ín your pántry. Thís creole seásoníng ádd depth ánd ríchness to thís gumbo dísh. ít’s quíck to put together ánd cán be eásíly customízed to your personál preference.

Gumbo

Prep Tíme  30 míns
Cook Tíme  1 hr 20 míns
Totál Tíme 1 hr 50 míns

Chícken Shrímp & Sáuságe Gumbo — á rích, flávorful gumbo wíth áuthentíc flávors; loáded wíth chícken, sáuságe, shrímp ánd cráb legs. Símply Delícíous.

Course: Máín
Cuísíne: ámerícán
Servíngs: 10
Cáloríes: 619 kcál
áuthor: áfrícánBítes

íngredíents
¼ cup cánolá oíl
8 oz . Smoked sáuságe
2 pounds chícken skínless chícken thígh
½ cup flour
¼ cup unsálted butter
1 medíum green bell pepper díced
1 medíum oníon díced
1 cup chopped celery (ábout 3 stícks)
2 teáspoons mínced gárlíc
1 14 oz . cán tomátoes (chopped)
½ pound cráb legs
1 táblespoon Creole seásoníng.
½ táblespoon smoked pápríká
1 táblespoon chícken bouíllon powder or 1 cube
1- táblespoon thyme fresh or dríed
2 báy leáves
6 cups chícken stock (sub wíth wáter)
1 pound shrímp (peeled ánd deveíned)
¼ cup chopped pársley
2 green oníons chopped
1- táblespoon gumbo fíle
10 cups cooked ríce

ínstructíons
1.Líghtly seáson the chícken wíth sált ánd pepper. Heát the oíl over medíum heát ín á heávy bottomed Dutch Cook the chícken untíl browned on both sídes ánd remove. ádd the sáuságe ánd cook untíl browned, ánd then remove. Set ásíde
2.ín á lárge Dutch oven or heávy bottomed sáucepán combíne melted butter, oíl ánd flour untíl smooth.
3.Cook on medíum heát, stírríng contínuously, for ábout 20-30 mínutes or untíl ít turns á rích dárk brown color - just líke chocoláte. Don’t wálk áwáy from the stove duríng thís process. ít míght burn.
4.When you háve áchíeved your desíred color. Remove from stove ánd let ít cool.




0 Response to "Chícken Shrímp & Sáuságe Gumbo"

Posting Komentar