MANGALORE STYLE CRAB SUKKA - Seafood Recipes

MANGALORE STYLE CRAB SUKKA - Seafood Recipes

MáNGáLORE-STYLE CRáB SUKKá

COURSE: MáíN COURSE  CUíSíNE: íNDíáN  PREP TíME: 20 MíNUTES  COOK TíME: 20 MíNUTES TOTáL TíME: 40 MíNUTES  SERVíNGS: 4 SERVíNG  áUTHOR: RUPáL

Next tíme you háve líve crábs át the márket, bríng home ánd máke thís crábs specíálty from the coástál cíty of Mángálore. You wíll love the eárthy flávours from blendíng whole spíces wíth fresh coconut ánd á whole lot of crábs. Serve wíth rotí or ríce for the perfect seáfood meál.

íNGREDíENTS
6 crábs (cleáned ánd cut ínto píeces)
1/4 tsp turmeríc powder
2 cups coconut fresh gráted
1 oníon lárge (fínely slíced)
4 whole red káshmírí chíllíes
3 whole long red chíllíes
5 - 6 cloves gárlíc
1.5 cups wáter
1.5 ínches gínger
1 tsp támárínd páste
3/4 tsp coríánder seeds
3/4 tsp cumín seeds
1 tsp mustárd seeds
1.5 tbsps vegetáble oíl
2 stícks curry leáves
1 tbsp coríánder leáves (fínely chopped)
sált (to táste)

íNSTRUCTíONS

  1. 1.Once the crábs áre cleáned ánd cut ínto píeces, márínáte wíth sált ánd turmeríc powder, set ásíde for ábout 20-30mínutes.
  2. 2.ín á míxer grínder, ádd áll the whole chíllíes, gárlíc, gínger, coríánder ánd cumín seeds. Blend ínto á coárse páste wíth some wáter (just enough to míx). Once blended nícely, ádd ín the fresh gráted coconut ánd the támárínd páste but only blítz for ábout 5 seconds so thát the coconut ís stíll rough.
  3. 3.ín á pán heát oíl. ádd the fínely slíced oníons ánd fry untíl softened. ádd the ground spíce ánd coconut páste ánd cook for á couple of mínutes on medíum to low fláme, stírríng regulárly.
  4. ....
  5. ....

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