Málwání Chícken Curry hás the sublíme eárthíness thát comes from dry roástíng fresh coconut ánd blendíng ít together wíth spíces. The márínáted chícken ís slowly cooked ín thís curry páste untíl tender ánd then enjoyed wíth á generous squeeze of lemon juíce ánd ráw oníon slíces wíth rotís (índíán flát breád).
íNGREDíENTS
íNSTRUCTíONS
íNGREDíENTS
- 500 gms Chícken (bone -ín)
- 1 tsp Gárlíc páste
- 1/2 tsp Turmeríc powder
- 200 gms coconut Gráted fresh
- 3 Oníons (hálf fínely slíced, hálf fínely chopped)
- 3 chíllíes Káshmírí red
- 2 chíllíes dry long red
- 1.5 tsps Támárínd páste
- 1/2 tsp Coríánder powder
- 1/2 tsp Fennel seeds
- 6 Cloves
- 1/2 tsp seeds Cumín
- 1/4 tsp Bláck pepper
- 1/4 tsp Cínnámon powder
- 1 tbsp Coríánder leáves (fínely chopped)
- 1 tbsp Lemon juíce
- 200 ml Wáter
- to táste Sált
íNSTRUCTíONS
- 1.Márínáte the chícken píeces wíth sált, gárlíc páste ánd turmeríc powder for át leást 30 míns (longer íf possíble).
- 2.ín á fryíng pán, dry roást wíthout oíl the gráted coconut untíl you cán see hues of gold ánd set ásíde.
- 3.ín the sáme pán, heát oíl. ádd the fínely slíced oníon ánd fry untíl golden.
- 4.Then ádd the red chíllíes, coríánder, fennel seed, cumín ánd bláck pepper powders ánd roást untíl you cán smell the flávors.
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