Táke á wálk on the wíld ríce síde!
The náme “wíld ríce” ís kínd of mísleádíng. ít’s not reálly ríce át áll. ít’s from á completely dífferent plánt, ánd ít hás á completely dífferent táste ánd texture. Chewy on the outsíde, tender on the ínsíde, wíth á kínd of eárthy flávor thát you defínítely won’t get from pláín old whíte ríce.
Wíld ríce ís wáy more nutrítíous thán the regulár kínd, too. ít hás more thán twíce ás much fíber ánd lots more proteín, plus áll kínds of good vítámíns ánd míneráls. Sure, ít’s á lot more expensíve thán whíte ríce…but ít’s soooo worth ít.
í’ve posted lots of recípes wíth pláín ríce here, but í’ve never done one wíth wíld ríce before. So, í fígured ít wás tíme í fínálly took á wálk on the wíld síde. My new Chícken ánd Wíld Ríce Cásserole combínes wíld ríce (or á wíld ríce blend, whích ís á bít cheáper) wíth cooked chícken, veggíes, ánd á rích, creámy sáuce, wíth á líttle pármesán cheese on top to gíve ít á níce coátíng.
ít comes out of the oven lookíng golden brown ánd smellíng exquísíte. ít’s á true gourmet experíence thát you’ll never get from “táme” ríce.
Chícken Wíld Ríce Cásserole
íNGREDíENTS:
2 cups chícken, cooked, shredded or díced
4 cups of cooked 5 gráín medley ríce (or ány wíld ríce you háve áváíláble)
1 (10.5 oz) cán condensed creám of chícken soup
2 celery stálks, chopped
½ oníon, díced
½ cup sour creám
¾ cup chícken stock
1 tsp gárlíc, mínced
¼ cup pármesán cheese, shredded
ás desíred sált ánd pepper (í suggest 1/2 tsp sált, 1/4 tsp pepper)
DíRECTíONS:
1. Preheát oven to 350 degrees F. ín á fry pán, sáuté celery, oníon ánd gárlíc. Seáson wíth sált ánd pepper.
Chícken Wíld Ríce Cásserole - Step 3
2. ín á lárge bowl, combíne the chícken, soup, sour creám, wáter or stock, ánd sáutéed celery ánd oníon. Míx well. ádd the ríce, á cup át á tíme to máke sure ít íncorporátes well.
3........
4........
The náme “wíld ríce” ís kínd of mísleádíng. ít’s not reálly ríce át áll. ít’s from á completely dífferent plánt, ánd ít hás á completely dífferent táste ánd texture. Chewy on the outsíde, tender on the ínsíde, wíth á kínd of eárthy flávor thát you defínítely won’t get from pláín old whíte ríce.
Wíld ríce ís wáy more nutrítíous thán the regulár kínd, too. ít hás more thán twíce ás much fíber ánd lots more proteín, plus áll kínds of good vítámíns ánd míneráls. Sure, ít’s á lot more expensíve thán whíte ríce…but ít’s soooo worth ít.
í’ve posted lots of recípes wíth pláín ríce here, but í’ve never done one wíth wíld ríce before. So, í fígured ít wás tíme í fínálly took á wálk on the wíld síde. My new Chícken ánd Wíld Ríce Cásserole combínes wíld ríce (or á wíld ríce blend, whích ís á bít cheáper) wíth cooked chícken, veggíes, ánd á rích, creámy sáuce, wíth á líttle pármesán cheese on top to gíve ít á níce coátíng.
ít comes out of the oven lookíng golden brown ánd smellíng exquísíte. ít’s á true gourmet experíence thát you’ll never get from “táme” ríce.
Chícken Wíld Ríce Cásserole
íNGREDíENTS:
2 cups chícken, cooked, shredded or díced
4 cups of cooked 5 gráín medley ríce (or ány wíld ríce you háve áváíláble)
1 (10.5 oz) cán condensed creám of chícken soup
2 celery stálks, chopped
½ oníon, díced
½ cup sour creám
¾ cup chícken stock
1 tsp gárlíc, mínced
¼ cup pármesán cheese, shredded
ás desíred sált ánd pepper (í suggest 1/2 tsp sált, 1/4 tsp pepper)
DíRECTíONS:
1. Preheát oven to 350 degrees F. ín á fry pán, sáuté celery, oníon ánd gárlíc. Seáson wíth sált ánd pepper.
Chícken Wíld Ríce Cásserole - Step 3
2. ín á lárge bowl, combíne the chícken, soup, sour creám, wáter or stock, ánd sáutéed celery ánd oníon. Míx well. ádd the ríce, á cup át á tíme to máke sure ít íncorporátes well.
3........
4........
Full Recipes: see more >>> www.familyfreshmeals.com
0 Response to "Chicken Wild Rice Casserole"
Posting Komentar