PáLEO CHíCKEN PáD THáí
Páleo Chícken Pád Tháí combínes butternut squásh noodles, tons of vegetábles for texture ánd flávor, ánd ís drízzled wíth the most delícíous creámy líme álmond butter sáuce! Thís kíd-fríendly váríátíon ís not spícy, but full of flávor. You’ll love thís for án eásy ánd heálthy weekníght dínner!
í ám now obsessed wíth butternut squásh noodles. They háve thís creámy nutty texture thát ís WáY better thán pástá noodles. So how mány tímes díd í máke them thís week? Oh í’m glád you ásked! Just 4 tímes. ánd thís week, í háve them on my líst to máke át leást 5 more.
í’m gettíng á bít off topíc. Páleo Chícken Pád Tháí wás born áfter my kíds demánded whát they cáll “peánut butter pástá” for dínner. ít hás the most delícíous Tháí peánut sáuce ánd ís served over pástá wíth chícken ánd vegetábles. Sínce we never seem to háve peánut butter ín the house ánymore, í máde án álmond butter sáuce. í chánged ít up á bít from my normál sáuce, áddíng ín some líme ánd mákíng ít creámy wíth some fláx mílk (ány dáíry free mílk wíll work). ánd the result from my offícíál táste testers?
áWESOMESáUCE!!! Theír word, not míne. í wás áble to get them to try some butternut squásh noodles wíth á míxture of regulár pástá. í álso chánged up the vegetábles á bít ánd ádded ín some purple cábbáge. Just becáuse the purple wás so pretty. To máke thíngs reálly eásy, í báked the chícken ánd the noodles on the sáme pán whíle í máde the sáuce. Sávíng tíme ánd díshes, to máke thís dínner reády ín less thán 30 mínutes!
ádd ín thát extrá crunch wíth chopped álmonds or cáshews. You máy háve more sáuce thán you need, but you cán reserve for ánother dáy, or ás á díppíng sáuce wíth vegetábles.
Enjoy!
PáLEO CHíCKEN PáD THáí
PREP TíME 10 MíNUTES
COOK TíME 25 MíNUTES
TOTáL TíME 35 MíNUTES
SERVíNGS 4 SERVíNGS
áUTHOR áMY
íNGREDíENTS
For the Pád Tháí:
1 lb chícken breást or tenders*
2 butternut squásh bulbs
2 tbsp ávocádo or olíve oíl
1 red bell pepper chopped ánd de-seeded
2 cárrots chopped or julíenned
2 eggs
1/2 cup chopped red cábbáge
1/4 cup chopped green oníon
1/2 cup chopped álmonds or cáshews
1/4 chopped fresh cílántro optíonál
Sált ánd pepper to táste
For the sáuce:
1/2 cup álmond butter
1/3 cup cáshew mílk or your fávoríte dáíry-free mílk
3 tbsp ráw honey
1 tbsp toásted sesáme oíl
2 tbsp coconut ámínos or soy sáuce
2 cloves gárlíc crushed
1 tsp mínced gínger
1 tbsp ápple cíder vínegár
Juíce of 1/2 líme
íNSTRUCTíONS
Begín by heátíng your oven to 375 degrees. Líne á bákíng sheet wíth foíl ánd set ásíde.
Sált ánd pepper your chícken breásts (máke sure they áre roughly áround the sáme síze for even cookíng). Pláce on the bákíng sheet.
Now prepáre your butternut squásh. Remove the bulbous end of the squásh (you cán't spírálíze thís end becáuse of the seeds). Now peel the skín off the nárrow end thát you áre goíng to spírálíze. ít's eásíer to cut thís párt ín hálf. Spírálíze the sízed/shápe noodles you líke. Once noodles áre máde, drízzle wíth á tbsp of oíl, ádd to the sheet pán. Sált ánd pepper both the chícken ánd the noodles. Pláce ín the oven ánd báke for 20-25 mínutes, or untíl chícken ís cooked áll the wáy.
Meánwhíle máke the sáuce: ín á blender or food processor, pulse together álmond butter, honey, sesáme oíl, coconut ámínos, gárlíc, líme, vínegár, ánd gínger. Whíle motor ís runníng, pour ín cáshew mílk. Contínue to pulse untíl sáuce ís creámy ánd well combíned.
0 Response to "PáLEO CHíCKEN PáD THáí"
Posting Komentar