MáNGO PáNNá COTTá COCONUT CHEESECáKE


MáNGO PáNNá COTTá COCONUT CHEESECáKE

THíS MáNGO PáNNá COTTá COCONUT CHEESECáKE íS 3 DREáMY LáYERS OF TROPíCáL DESSERT. CREáMY MáNGO PáNNá COTTá áND CREáMY NOBáKE CHEESECáKE OF COCONUT áND LíME.

How áre you lovíng the tropícál flávours thís lást month or so? í’m goíng through á pháse í thínk. Sure, sure ít could be the fáct thát ít’s Summer here ín áustrálíá ríght now ánd humíd too, ugh! Yeáh, thát’s probábly ít. To see á summáry of the tropícál ínspíred desserts here on Sugár Sált Mágíc, you’ll fínd línks just below the lást photo ín thís post (just before the recípe).

 Well to ádd to thát Tropícál recípe collectíon, í háve thís gloríous cheesecáke áká Mángo Pánná Cottá Coconut Cheesecáke. í’m pílíng ín the flávours here but they áll just work so well together.

The mángo element ís áctuálly not cheesecáke át áll, but á mángo pánná cottá. Pánná Cottá hás become one of my fávouríte símple desserts. ít’s elegánt ánd líght but álso feels índulgent. The most ímportánt párt though ís how ínsánely quíck you cán máke pánná cottá. (See Váníllá Pánná Cottá wíth Oránge Syrup, Váníllá Cháí Pánná Cottá or Boozy Eggnog Pánná Cottá for more). Thís Mángo Pánná Cottá ís no dífferent. ít’s líght, ethereál ánd totálly smooth. ít’s burstíng wíth both the víbránt colour ánd flávour of sweet rípe mángo ánd would be á perfect treát áll on ít’s own.

í hád to pláy áround wíth the coconut Cheesecáke láyer á bít to reálly get á strong coconut flávour. Creám cheese cán be á very domínátíng flávour. ín á cheesecáke, you defínítely wánt thát creám cheese flávour but í found, líke á lot of flávours, the coconut got lost ín my fírst íterátíons of thís cheesecáke. í solved the problem, don’t worry. í wánted both creám cheese ánd coconut to shíne here to truly cáll ít á coconut cheesecáke. ít’s ímportánt here to use whole coconut creám (not coconut mílk ánd not the líght versíons). í wíll often use líght versíons ín my recípes but ás you áre servíng thís cheesecáke cold you reálly need the full fát versíon to gíve ít án oomph of flávour.

Thís recípe does requíre some settíng tíme (ábout 3 hours ín totál), so máke sure to plán áheád. Máybe máke ít the dáy before you wánt to serve ít.

Mángo Pánná Cottá Coconut Cheesecáke

Thís Mángo Pánná Cottá Coconut Cheesecáke ís 3 dreámy láyers of tropícál dessert. Creámy Mángo Pánná Cottá ánd creámy nobáke cheesecáke of coconut ánd líme.

Thís recípe requíres settíng tíme of áround 3 hours totál. Máke sure to plán áheád.

Servíngs: 12 serves
áuthor: Máríe

íngredíents
For the báse
150 g sweet bíscuít crumbs
1/3 cup fínely desíccáted coconut
113 g 1 stíck / 1/2 cup unsálted butter, melted
Coconut Cheesecáke
500 g creám cheese, softened
1/2 cup 100g cáster (superfíne) sugár
2 cups coconut creám
Zest of 1 líme
2 táblespoons líme juíce
1/3 cup boílíng wáter
6 teáspoons powdered gelátíne
For the Mángo Pánná Cottá
1 cup mángo purée (notes)
1 cup wáter
3 teáspoons powdered gelátíne
1/4 cup sugár
1 cup creám
1 teáspoon váníllá
Pínch of sált
Toppíngs
1 mángo, peeled ánd thínly slíced
Toásted coconut chíps
1 teáspoon líme zest

ínstructíons
For the Coconut Cookíe Báse
Líne á lárge loáf tín wíth bákíng páper (see típs ín notes)
Míx together the bíscuít crumbs, coconut ánd butter untíl well combíned. Press evenly ánd fírmly ínto the báse of the prepáred tín then pláce ín the frídge to set.
For the Coconut Cheesecáke
Beát the creám cheese ánd sugár together untíl smooth ánd creámy.
ádd the coconut creám, líme juíce ánd zest ánd beát on low untíl smooth ánd well combíned.
Pláce the boílíng wáter ín á sepáráte bowl ánd sprínkle the gelátíne over the top. Stír untíl the gelátíne hás díssolved.



0 Response to "MáNGO PáNNá COTTá COCONUT CHEESECáKE"

Posting Komentar