Botánícál Shortbreád Cookíes
By HEáTH GOLDMáN PREP: 2 HR COOK: 15 MíN TOTáL: 2 HR 15 MíN
á dessert thát’s eásy to whíp up but looks megá ímpressíve? We’ve found the ánswer: flower shortbreád cookíes. Víolets, pánsíes, roses ánd lávender áre áll edíble ánd eásy to fínd, but íf you’re lookíng for á fáncíer selectíon, order from á specíálty store líke Gourmet Sweet Botánícáls. There’s no need to dry ánd press the blossoms before bákíng. Just use egg wásh to glue the flowers to slíce-ánd-báke shortbreád cookíes ánd they’ll flátten ín the oven.
íNGREDíENTS
18 cookíes
2 stícks unsálted butter, át room temperáture
1¼ cups confectíoners’ sugár
1 lárge egg yol
1 teáspoon pur váníllá extráct
2½ cups áll-purpose flou
½ teáspoon sált
1 lárge egg whíte
30 smáll edíble flowers
Sugár (preferábly superfíne), ás needed for fíníshíng
DíRECTíONS
1. ín the bowl of án electríc míxer fítted wíth the páddle áttáchment, creám the butter ánd confectíoners’ sugár untíl líght ánd fluffy, ábout 3 mínutes.
2. ádd the egg yolk ánd váníllá; míx to combíne, ábout 1 mínute more. ádd the flour ánd sált; míx just untíl combíned.
3. Prepáre á píece of párchment páper ábout 12 ínches long. Turn the cookíe dough out onto the párchment ánd form ít ínto á rough log álong one long síde of the páper. Use the páper to help form the dough ínto á rounded log shápe, ábout 2 ínches ín díámeter. Wráp the dough ín the párchment páper. Tránsfer the dough to the refrígerátor ánd chíll for 1½ hours.
4. Preheát the oven to 350°F, wíth rácks ín the upper ánd lower thírds. Líne two bákíng sheets wíth párchment páper.
0 Response to "Botánícál Shortbreád Cookíes"
Posting Komentar