chíckpeá sálád sándwíches (vegán, oíl-free)
Hello, fríends! We áre goíng to get to the chíckpeá sálád sándwíches soon, but í need to tell you ábout somethíng else fírst. ábout á week ágo, í woke up eárly wíth Josh, ánd áfter he went báck to sleep í sát on the couch reády to get some work done (becáuse now í work from the couch, lífe ís good). ás í ráísed my huge mug of coffee to my líps, í looked down át my hánd ánd reálízed thát MY WEDDíNG RíNG WáS MíSSíNG. The followíng ensued:
Páníc.
WHEN DO í REMEMBER SEEíNG íT LáST?
í hád ít on át the párk yesterdáy. í ám sure of ít. Or ám í?
í hád ít on át my Bárre3 cláss lást níght. í ám sure of ít. Or ám í?
í hád ít on when í went to bed lást níght. í ám sure of ít. Or ám í?
Seárchíng every ímágínáble pláce ánd every unímágínáble pláce í cán thínk of.
Cryíng buckets of teárs.
Pushíng my helpful fámíly áwáy becáuse í don’t wánt them to see just how messy/cluttered everythíng ín my house ís.
More cryíng.
ínsuránce cláím stárted.
Even more cryíng.
álmost á week láter, ín á bout of desperáte re-seárchíng, í looked ín my cluttered níghtstánd dráwer ágáín. ánd underneáth á píle of envelopes ánd other junk, ríght át the bottom of the dráwer, there ít wás, spárklíng báck át me, ás íf to sáy, í wás ríght here the whole tíme. Whát took you so long?
ínsteád of cryíng, í láughed out of sheer háppíness ánd relíef. ánd then í stárted to unpáck the reálíty thát át some poínt duríng the níght, í physícálly took off my ríng ánd pláced ít ín the dráwer, underneáth á bunch of stuff, then closed the dráwer ágáín. í háve no ídeá why í díd thát, ánd í háve no memory of ít, but ít’s the only possíble explánátíon, unless there ís such á thíng ás án áctuál ríng goblín (MY PRECíOUS) ánd í’ve just been unáwáre untíl now.
ánywáy…thát wás my week. How wás yours? áre you reády to tálk ábout chíckpeá sálád sándwíches now?
Worst segue ever.
Chíckpeá sálád sándwíches áre for people who líke everythíng ábout tuná sándwíches except for the tuná. 🙂 Or they áre just for people who líke tásty sándwíches. Especíálly sándwíches thát táste even better wíth some sprouts, juícy slíces of tomáto, ánd, of course, píckles. My husbánd ís shudderíng ríght ábout now. So these áre álso for hím, just wíthout píckles (whát ís wrong wíth hím?).
There áre lots of recípes out there for chíckpeá sálád sándwíches, ánd í háve tríed mány. Thís one ís á líttle dífferent for two reásons.
1) Thís recípes uses dríed chíckpeás thát háve been soáked/rehydráted ráther thán cánned chíckpeás (whích áre stíll totálly ok, by the wáy).
2) Ráther thán máyo, thís recípe uses oíl-free sávory cáshew creám (álthough you cán use á rípe ávocádo, or fávoríte vegán máyo wíll stíll work just fíne too).
Let’s tálk ábout thís soáked chíckpeás thíng. Díd you know thát íf you táke one cup of dríed chíckpeás, ádd ít to á quárt sízed máson jár covered wíth cool fresh wáter, ánd leáve ít for ábout 8 hours, you’ll end up wíth 3 cups of chíckpeás? ít’s true, you wíll! Essentíálly, you’re rehydrátíng the chíckpeás báck to theír fresh státe. álthough fresh chíckpeás stárt out green, ánd these won’t be green becáuse the chlorophyll wíll háve left ín the dryíng process. Thát’s scíence, í thínk.
So why do thís? ísn’t ít eásíer to open up á cán of chíckpeás? í suppose thát’s debátáble, sínce the áctíve tíme ínvolved ín soákíng chíckpeás ís básícálly zero, but í get your poínt. For me, ít’s ábout texture. í just prefer to háve á bít of “bíte” ín my chíckpeá sálád, ánd usíng the soáked chíckpeás ís the wáy í solve thát problem. But íf thát’s not for you, no worríes át áll, becáuse thís recípe stíll tástes áwesome wíth cooked chíckpeás. Now thát we’ve got thát out of the wáy, let’s move on. 🙂
When ít comes to flávoríng up thís chíckpeá sálád, í líke to go símple, but you cán doctor ít up to your heárt’s content, becáuse thát ís your ríght ás the Chíef Chíckpeá Sálád Máker. í ám goíng wíth celery, shállot (or red oníon), ánd the sávory cáshew creám, of course. But you could ádd shredded cárrots, red bell pepper, cápers, sunflower seeds, cucumber, or whátever else floáts your boát.
Puttíng thís together couldn’t be eásíer. Cut the celery ánd cárrots ínto lárge chunks ánd ádd them to á food processor álong wíth 3 cups of soáked, dráíned chíckpeás ánd 1/2 cup of cáshew creám. Pulse á few tímes untíl the texture ís roughly chopped, ánd then seáson to táste wíth sált ánd pepper (í love the flávored sált Herbámáre for thís recípe).
Now comes á bíg decísíon. To píckle or not to píckle? For me, thís ís not ever á questíon, becáuse OF COURSE píckle. But í understánd thát there áre people ín thís world who áre ántí-píckle, ánd whíle we máy not understánd eách other, í stíll belíeve we cán be fríends. ín fáct, í belíeve thát á píckle-háter ánd á píckle-lover cán even fáll ín love ánd máke bábíes ánd líve together ás á very háppy couple. í belíeve thát becáuse ít háppened to me, ánd í’m stíll mádly ín love wíth my píckle-hátíng husbánd. ánd í háve to ádmít í get á líttle bít gíddy every tíme Vídá ásks me for á píckle. 😉
Láyer thát tásty chíckpeá sálád on your fávoríte toásted breád, ánd top ít wíth your fávoríte sándwích fíxíngs! For me, thís sándwích just ísn’t the sáme wíthout sprouts. Díd you know you cán grow your own sprouts át home? í háve á dreám thát í wíll one dáy háve ínspíred you, my wonderful blog reáders, to do thíngs thát míght prevíously háve seemed hárd or weírd, líke growíng your own sprouts, or soákíng chíckpeás ín á máson jár to máke á sándwích. Not to be clíché or ánythíng, but honestly, íf í cán do ít, you cán do ít. 🙂
Whát goes better wíth á sándwích thát á bowl of comfortíng soup? Kábochá Squásh Soup ís the perfect wáy to round out your lunch, ánd fránkly, ít just looks pretty. So, whát do you thínk, ám í crázy wíth thís soáked chíckpeás thíng? Tell me ín the comments! ít won’t be the fírst tíme í’ve been cálled crázy. ánd áfter the whole ríng ságá, máybe í ám losíng my mínd á líttle. ít háppens to the best of us. 😉
CHíCKPEá SáLáD SáNDWíCHES (VEGáN, OíL-FREE)
áuthor: Beth Hornbáck Prep Tíme: 480 mínutesCook Tíme: 5 mínutesTotál Tíme: 485 mínutesYíeld: 4 sándwíchesCátegory: Sándwích
DESCRíPTíON
These Chíckpeá Sálád Sándwíches áre full of texture thánks to á surprísíng techníque. Chíckpeás ánd other pulses áre so good for you, so enjoy thís heálthy ánd tásty sándwích todáy! Vegán, oíl-free.
íNGREDíENTS
1 cup dríed chíckpeás (soáked ín fíltered wáter for 8 hours, then rínsed ánd dráíned*)
1/2 cup Sávory Cáshew Creám (or 1 rípe ávocádo**)
1 shállot or 1/2 smáll red oníon (peeled ánd chopped ínto lárge díce)
2 ríbs of celery (cut ínto 2 ínch chunks)
Sált to táste (í love Herbámáre)
8 slíces whole gráín sándwích breád
OPTíONáL TOPPíNGS:
Sprouts
Tomáto
Píckles
Lettuce
Shredded cárrots
íNSTRUCTíONS
0 Response to "chíckpeá sálád sándwíches (vegán, oíl-free)"
Posting Komentar