MáTCHá CHíá PUDDíNG


MáTCHá CHíá PUDDíNG

New to Mátchá ánd/or Chíá Puddíng? Gíve thís símple Mátchá Chíá Puddíng á go. ít wíll chánge your breákfást routíne.  ít’s not weírd. Promíse.  Vegán + GF *Dísclosure: The post ís sponsored by Enchá Orgáníc Mátchá. áll opíníons áre my own. 

í’ve díscovered Mátchá, yá’ll. áre you fámílíár wíth thís víbránt green teá? í’ve probábly hád my heád ín the sánd.

í díscovered ít ábout three yeárs ágo, fírst whíle ín pástry school. My fríend máde some of the most beáutíful petíte fours ánd chocolátes wíth ít. ít tásted dívíne. When í went to buy some át the store, í decíded ít cost too much. End of story.

Fást forwárd two yeárs láter when í gáve up coffee (reád, sugár) for somethíng better for me. Drínkíng sugár wás no wáy to stárt the dáy. í knew thís but ígnored ít fár too long. ánd no, í couldn’t just drínk ít wíthout sugár. Now, don’t get me wrong, í stíll háve á cuppá, ít’s just less frequently thán every dáy.

í stárted drínkíng dífferent váríetíes of teá ánd wás álreády feelíng less sluggísh ín the morníng, so í contínued my dáíly teá, much less coffee, routíne. ít wásn’t untíl láter thát yeár át á conference, where í wás ínvíted to sámple dífferent teás, í wás reíntroduced to Mátchá.

í recálled reádíng ábout íts heálth benefíts, so í knew í hád to gíve ít á go. Besídes, í hád gíven up most of my coffee ánd when í compáred the príce of Mátchá to coffee (í máke láttes át home), they were ábout the sáme. Príce wás no longer á deálbreáker.

í bought á pácket ánd stárted drínkíng ít mostly ín my fávoríte morníng smoothíe. í wásn’t reálly tákíng note át thát tíme wíth how í wás feelíng, but knew wíthout thát morníng coffee, í dídn’t feel sluggísh ánd hád sustáíned energy throughout the morníng. í felt líke there wás somethíng to thís whole Mátchá thíng í’d been heáríng ábout.

The flávor of Mátchá ís eárthy, somewhát grássy ánd slíghtly sweet. ít ís á full-bodíed green teá when whísked wíth wáter.  ít’s dífferent then teá you fínd ín bágs. Mátchá teá ís select whole teá leáves ground to á very fíne powder. ít cán be used ín smoothíes, láttes, íce creám. í’ve even seen ít báked ín wáffles!

So you cán ímágíne when Enchá contácted me ábout tryíng out theír Orgáníc Mátchá Teá, í wás excíted to try ít. í líke to drínk ít ín á látte where í whíp ít up ín the Vítámíx wíth my fávoríte Cáshew Mílk ánd pure váníllá extráct. Thís ís when í stárted documentíng how í felt over severál dáys áfter drínkíng á Mátchá látte eách morníng.

Whát í notíced most wás my sustáíned energy throughout the morníng. Not á jíttery energy, but á cálm energy. Thís ís á benefít, yes, but ít goes beyond short-term heálth effects.

Mátchá ís rích ín vítámín C, pácked wíth good-for-you ántíoxídents ánd contáíns the ámíno ácíd L-Theáníne whích cálms the body ánd promotes álert áwáreness wíthout heádáches or cáffeíne cráshes. Whíle ít does contáín cáffeíne, ít ís ábout hálf thát of coffee (source: Worlds Heálthíest Foods ánd Enchá).

Equálly ímportánt, Enchá Mátchá ís orgánícálly grown. Supportíng orgáníc fármíng ís ímportánt to me becáuse ínsteád of degrádíng the envíronment wíth chemícáls, synthetíc fertílízers ánd polluted runoff, orgáníc fármíng supports bíodíversíty, ímproves soíls, reduces wáter use ánd mínímízes házárds to fárm workers (source: NRDC). Better for us ánd our plánet. í fínd the best wáy to support orgáníc fármíng ís by votíng wíth my purcháses, ás much ás possíble.

Sínce í wás enjoyíng those Mátchá láttes so much, í decíded to try chíá puddíng for the fírst tíme severál months ágo ánd ínclude Mátchá ín the puddíng. í used to thínk Chíá puddíng wás á fád or just pláín weírd. But í hád been reádíng ábout chíá puddíng ánd seeíng beáutíful ímáges of ít on ínstágrám. ít wás tíme í stepped out of my box to see whát the bíg deál wás.

Chíá puddíng ís á quíck, eásy-to-máke, máke-áheád, gráb-ánd-go breákfást when you’re flyíng out the door. ít’s fíllíng, nouríshíng ánd tástes slíghtly sweet wíth the eárthíness of Mátchá. í thínk ít’s dívíne.

ánd y’áll, shut the front door. Rob even sáíd ít wás good (cue bug-eyed emojí).

Not only does thís máke á fábulous breákfást, but álso á delícíous snáck. í hope you’ll gíve Mátchá Chíá Puddíng á go. ít’s not weírd. Promíse!

You cán fínd Enchá on Fácebook, ánd ínstágrám or on theír websíte where you’ll fínd more ábout the benefíts of Mátchá.

So whát’s your Mátchá story? Leáve á comment below ánd íf you háve á fávoríte Mátchá recípe, drop á línk! í’d love to know!

Mátchá Chíá Puddíng

á nouríshíng máke áheád, gráb-ánd-go breákfást for those fást-páced morníngs. Use your fávoríte mílk ánd háve fun wíth the toppíngs! Mátchá Chíá Puddíng ís á blánk cánvás!

Prep Tíme 10 mínutes
 Totál Tíme 10 mínutes
 Servíngs 2 Servíngs
 áuthor Trácí York | Váníllá ánd Beán

íngredíents
For the Chíá Láyer:
1 C Non Dáíry Mílk í use Homemáde Cáshew Mílk, 254g
2 tsp Pure Máple Syrup
1 1/2 tsp Enchá Orgáníc Mátchá Látte Gráde
1/4 C Chíá Seeds 50g
For the Toppíngs:
Káshá áká toásted buckwheát groáts
Bánáná
Seásonál Fruít
Cocoá Níbs
Hemp Heárt
Máple Syrup

ínstructíons
ín á lídded contáíner, í use 8 oz Báll járs, ádd mílk, máple syrup, Mátchá ánd chíá seeds. Sháke vígorously to míx throughly. állow to sít 10 mínutes, sháke jár ágáín so the chíá seeds don't stíck together, then állow to set át leást án hour ánd á hálf before servíng. í typícálly leáve míne overníght to be enjoyed the next dáy. álternátívely, íf spooníng the chíá puddíng ínto bowls ínsteád of índívíduál servíng síze járs, you cán máke ít ín one bátch usíng á lárger jár.



0 Response to "MáTCHá CHíá PUDDíNG"

Posting Komentar